Com fer política a la Plaça de Catalunya

27 05 2011

Com ja sabeu, fa temps que no escric un post. I no ho vaig fer, tampoc, pel moviment del 15-M. No, no ho vaig fer perquè crec que un moviment social com aquest ja té prou tirada com per treballar-hi sols per ells mateixos. Tots ho coneixem i, per sort, tothom té una opinió al respecte. Però avui ha passat el que havia de passar. Només es necessitava una excusa per fer el que sempre s’ha fet. Si hi ha manifestació, hi ha repressió policial. Igual que a Tunísia, Líbia, Egipte, Síria, el poble contra l’Exèrcit (és ironia, els polítics contra el seu poble). Però, qui conforma l’Exèrcit? El Poble! Però falta la identificació personal de cada un dels membres dels cossos de seguretat d’un país cap al mateix poble del que formen part. Perquè estan per servir-lo, no per abatre’l.

Doncs jo penso: tants consellers, ajudants de direcció, especialistes, etc. que hi ha en la Conselleria d’Interior, algú ha pensat en què aquesta no era la manera? Segurament sí. Però un cop al poder, es perd la perspectiva de la manera de fer. Es volia fer servir el mateix dispositiu que per Sant Joan a les platges. Els nostres polítics no s’han adonat que el que succeeix a la Plaça de Catalunya no forma part d’una nit de gresca i ampolles. Que el poble no porta unes “copes de més”. Senyors polítics (dirigents i oposició, que de segur que ja sabíeu el que avui passaria) teníeu la oportunitat perfecta de guanyar-vos una nova mirada, una nova manera de fer política, la confiança del poble, vots,… digueu-li com vulgueu, però l’heu perduda. DEL TOT. El Poble, els vostres votants, us demanen un canvi. I vosaltres us hi resistiu. Ja no es pot jugar amb les mateixes cartes. Ni al mateix joc. Les regles canvien, els daus ja no són de sis cares (per qui no ho entengui, el Parlament el conformen sis Grups Parlamentaris).

L’objectiu dels nostres dirigents d’avui era: netejar la Plaça Catalunya, segons diuen, per motius de salubritat. Que van intentar parlar amb alguns dirigents de la concentració, en dies anterior, i que no van poder contactar amb ningú per poder dur a terme la operació de neteja. Doncs enviem desenes de furgonetes amb Mossos d’Esquadra i camions de neteja de BCNeta. És curiós el desplegament i el cost que aquest comporta (no està a la meva mà quantificar-ho en un país on els nostres dirigents fan plans d’austeritat). Estic convençut que si haguessin carregat d’escombres, bosses de plàstic, petits contenidors per a la selecció de residus, etc. a les furgonetes de la policia autonòmica i els haguessin repartit (enlloc de repartir llenya) els polítics estarien parlant d’una batalla guanyada. Però ara estem davant d’una victòria pírrica de la política caduca.

Sembla mentida, però, la política d’aquest país no és Europa.
Cançó d’avui: Winds of Change de Scorpions.
Color del dia: Vermell.
Consell: Procura fer política cada dia amb els teus actes. No seràs un polític electe, però tindràs molt per ensenyar’li-s.
Ciutat de la UE: Cracòvia.


Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: